19 Mayıs 2014 Pazartesi

Yine Likya Yollarında -3-Ovacık'tan Roma Köprüsü'ne İniş

 Soma faciasının oluşturduğu acı gündem, hayatımızda adeta bir herşeyi bırakıp hayat konusunda düşüncelere dalma,ülkemizde kolayca harcanan,değer verilmeyen insan varlığımızın ne zaman önemsenir hale geleceği konusunda bir kahırlanma süreci oluşturdu bende.Acılı ailelere başsağlığı diliyorum...
Elim hiçbirşeye gitmese de yavaş yavaş rutinime dönmeye başladım işte.Likya Yolu yazılarım üzerinden bir ay geçmesine rağmen yazılmalı, tamamlanmalıydı.
                                            .......................................................

  Bugün üçüncü gündü ve bizim programımıza göre Roma Köprüsünden başlayan rotamız  Göynük Çayı boyunca yürünüp giderek yükselerek Ovacık'ta son bulacaktı.Bir önceki gün bol iniş çıkış yapmış grup üyelerinin mızıldanması sonucu rota tersine döndü ve biz Göynük Yayla yolundan Göynük Çayı boyunca aşağı salınarak, kah daralıp kah genişleyen yoldan keyifli bir yürüyüş gerçekleştirdik.Solumuzda kalan çay bazen çok aşağılarda kalıyor,bazen içinden karşıya geçecek kadar bizim yanımızda oluyordu.Beyaz kayaların arasından cılız bir şekilde akışına bakarak bu derece derin bir vadi oluşumuna bir zamanlar nasıl bir akışın sebep olduğunu düşünüyor insan yürürken.Yol çoğunlukla ulu ağaçların eşliğinde devam ediyor insana kendini küçücük hissettiriyor.Yolun sonunda Roma Köprüsü ise güzel görüntüsüyle bir armağan olarak yorgun bedenlerimize canlandırıcı bir etki yaptı ve son son güzel bir görsel hatıra olarak zihnimde kaldı.

 Günün tam ortasında beyaz kumlar, kayalardan yansıyan fotoğraflar pek iyi çıkmasa da yine de sizlere parkur hakkında bir fikir vereceğini umuyor ve yürüyüş fotoğraflarımdan küçük bir seçkiyle şimdik hoşçakalın diyorum.









 

1 yorum:

  1. Kuşum, ellerine sağlık. Likya Yolu yazıların da fotoğrafların da birbirinden güzel olmuş. Özellikle bu yazındaki "şimdik hoşçakalın diyorum." dedikten sonraki hemen altındaki yürüyüş fotosu çok hoşuma gitti.

    YanıtlaSil