5 Mayıs 2014 Pazartesi

Yine Likya Yollarında-2- Çıralı'dan Tekirova'ya

İlk gün gece yolculuğunun ardından küçük bir Çıralı yürüyüşü yapıp konaklama yerimize dinlenmeye çekilmiştik.Bugün artık asıl macera başlıyor.19 Km 'lik parkura bir 3 Km kadar da Çıralı sahilinden yürüşü  ekleyip 20 Km nin üstünde bir yol katedeceğiz.

Parkur tabelasına kadar düz yürüdük ve tabelayı görmemizle kendimizi yokuş yukarı çıkarken bulduk.Parkur bundan sonra bu son yokuş mu? Sorularıyla ine çıka devam etti.Önce tepeden güzel bir koy görünmeye başlıyor, sonra o koya iniyor daha sonra geride bıraktığımız güzel manzarayı bir de geride kalmış haliyle seyre dalıyorduk.







Birbirinden güzel sahillerde bir iki erkenci tatilci dışında kimsecikler yok.Davetkar deniz Nisan neyin dinlemeden girilesi görünüyor.Hevesimi Phaselis'e saklıyorum.Günün sonuna doğru ayaklarımızı denizle buluşturarak kendimizi ödüllendiriyoruz.


 Tahtalı... Son gün giderayak teleferikle çıkmaya karar verdik

Son tırmanış... Geniş ve sarı toprak yolu katederken sağdan Tekirova'nın sonundaki büyük tatil köyü ;Amara Dolce Vita'nın görülmesi parkurumuzun sonuna geldiğimizi anlatıyor.

Yorucu ama son derece güzel manzaraların eşlik ettiği bir parkurdu.Bu bölgenin Likya parkurlarında daima bizlere görüntüsüyle eşlik eden Üçadalar yine bizleri yanlız bırakmadı ve deniz...Evet herkeslerden önce tadına bakılası...

2 yorum:

  1. İçim açıldı ve tatilim geldi. Bu yapılır mı yahu :)

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Fotoğraflar süper! Tatil için gidip dönüyoruz her seferinde, ama bir dahaki sefere parkurun yollarını ben de arşınlayacağım mutlaka. :))

    YanıtlaSil