5 Şubat 2014 Çarşamba

Sömestr Tatilinde Oyuncak Müzesi

Sunay Akın, TV programlarını çok severek izlediğim, bilmediğimiz ilginç gerçek hikayeleri harmanladığı kitaplarını bir solukta okuduğum, ülkemizin gerçek değerlerinden biridir.Bu güzel insanın Oyuncak Müzesi gibi nadide ve güzel bir kültür mirasıın bizlere armağan etmesi beni hiç şaşırtmadı.Müze fakiri ülkemizin en ilginç müzesini varettiği için kendisine teşekkür ederek satırlarıma başlamak istedim.
Sömestr tatilinde minik yeğenimizi götüreceğimiz yerlerin başında aklımıza gelen Oyuncak Müzesi oldu.
Bizim gibi düşünen bir çok aile ile birlikte kalabalıkta gezdiğimiz müze çocuklar ve bizler için çok ilginç ve hayret verici oldu.Hele o eski oyuncak mesleki canlandırma odalarının tüm minicik parçalarının günümüze kadar eksiksiz saklanmış olması şaşırtıcıydı. Oyuncakları kırık dökük poşetlere tıkıştırılan miniklere güzel bir örnek olmuştur bu görüntüler.








Müze üç kat artı cafe katı ile her odası ayrı bir oyuncak grubuna ayrılmış, kocaman bir konakta yer alıyor.Sunay Akın'ın ailesine ait olduğunu öğrendiğim bu konakta binden fazla şahsi varlıklarıyla sahip olduğu oyuncak ile 2005'in 23 Nisanında kurulmuş.Şimdi dörtbinden fazla oyuncak varmış.Sanırım kurulduktan sonra da elindeki eski oyuncakları bağışlayanlar olmuştur.Ben bile düşündüm... Ah keşke elimde tarihi bir oyuncak olsaydı seve seve verirdim.İstanbul ve civarında yaşayan hrkesin bir kere ziyaret etmesini tavsiye edeceğim çok özel bir müze Oyuncak Müzesi. Değer mi bir başka şehirden gitmeye derseniz....Çocukların şaşkınlık nidalarını duymak ve kocaman açılmış gözlerini görmek için evet değer !


 Teneke oyuncaklar


 Dünya Oyuncakları



1 yorum:

  1. Ne kadar muhteşem bir yer değil mi? Ben bu yaşımda gezerken heyecanlandım. Hatta ne zaman yolum oralara düşse içimden gene gezmek geçiyor. Hani demişsi
    niz ya keşke tarihi oyuncaklarım olsaydı da bağışlasaydım diye, çok basit oyuncakları bile severek kabul ediyorlar. Görmediniz mi plastik oyuncakları, teneke arabaları. Gerçekten müthiş. Sunay Akın inanılmaz bir şey başarmış. İstese orayı kiraya verir inanılmaz bir para alır her ay.

    YanıtlaSil