22 Ağustos 2013 Perşembe

Cennetime Dokunma

Bloğumda sıkça bahsettiğim hatta kardeş blog sayfası açtığım Çatalkaya Vadisi son haliyle içimi yaktı.
Sapancanın tüm doğal su kaynaklarını delirmişçesine kişileri kolay yoldan zengin etmek amacıyla satma politikası çevresel güzellikleri yok ederek,keserek,oyarak,darma duman ederek devam ediyor.



Huzur içindeki ortamda bir kaç fotoğraf karesi çekmek üzere çıkarken, ilk kez orayı görecek arkadaşıma ''harika bir sarmaşıklardan yapılmış bir tünelin içinden geçeceğiz, dere boyu patikadan geçerken masal diyarında gibi hissedeceksin'' şeklinde göreceği doğal güzelliği tasvir etmeye çalışıyordum.Peki çıktığımızda ne gördük dersiniz Çatalkaya'nın suyu bir firmaya (Efe su olduğu söyleniyor) satılmış.Bu işten sadece iki kişinin daha da zenginleşeceğini tahmin etmemiz zor değil. Suyumuzu zapteden firma borularuını döşemek için o güzelim patikaları tarumar ederek koca iş makinalarının geçeceği devasa bir yol kazıyarak suyun kaynağına kadar doğayı ileri derecede tahrip etmiş.Bunu takip edecek bir kurum olduğunu da sanmıyorum günümüz Türkiyesinin hedonist hükümet yapısında.O güzelim patikalar masal ağacı,sarmaşık tüneli yok edilmiş devasa AVATAR filmindeki dev kamyonlar girmiş hissi veren taş,toprak kıvrılarak doruk noktaya çıkan bir yol kalmış geriye.Zar zor dereye sokulan patikanın bir ucunu bulup dere kenarına indik ve bu masalsı kareleri çektim.Kafamda ise tek düşünce :Acı...Acınası... Bir kişiyi zengin etmek için yerel yönetimlerce göz yumulmasına, bu güzelliğin bu  acımasız doğa sevgisi bilmezlerin elinde olmasına lanetler okuyarak döndük geriye...Lanet Olsun ..Bu geri konulamaz güzelliklerin laneti üzerinize olsun...





 Şu anda var olmayan para hırsına kurban gitmiş  yeşil geçit

2 yorum:

  1. Fotoğrafların çok güzel. Ençok da son fotoğrafını çok beğendim.

    Yazındaki konuya gelince de malesef Türkiye'de doğayı takan yok. Benciliz.. Başka tanımı yok.

    YanıtlaSil
  2. Son fotografın güzel olmasının nedeni mekan olarak harika bir görüntü , tost makinası ile çeksen yinede güzel gözükürdü.
    Evet doğru doğayı takan yok , emniyet kemerinide takan yok ama takmazsan can alıyor ,
    demekki takmak lazım , doğayı sev yeşili koru diye dede korkut hikayeleri anlatılır hep , biz hikaye seven , çok okuyan (!) ve kültürlü (!) bir millet olarak, üzerimize düşeni yapacağız elbette (!)

    YanıtlaSil