21 Temmuz 2012 Cumartesi

Kahya Resort Aqua & Spa Hotel -Alanya

Alanya'ya yıllar sonra ikinci kez geliyorum.Otelimiz Payallar bölgesinde ve Alanya'dan önce bir konumda bu sene açılan bir otel.
Rezervasyonu Mart ayında yaptırırken henüz inşaat aşamasındaki otelimizi ailenin diğer bireylerini ikna etmem ile seçtik.Yeni otelleri seviyorum ve ilk açıldıkları yıl uygun bir fiyat politikası izliyorlar.
Otobüsle onbir saatlik yolculukla bu Antalya'nın en uzak tatil noktalarından birine varabildik.





Otelimiz yol kenarında kolay bir noktadaydı.Hatta önünde Konaklı arabaları son durağı var ve toplu ulaşımla Alanya'ya geçmek gayet kolay oluyor.





Otel ağırlıklı olarak Alman ve Rus misafirleri ağırlıyormuş.Türkler daha çok Almanya'dan gelenler.

Tek bina önüde büyük havuz ve aquapark kısmından oluşan oteli çocuklu aileler daha çok tercih etmişti.Aquaparkı bana göre gayet yeterliydi ve etrafında dolanan çılgın nehirde çoğunluk vaktimizi geçirdik diyebilirim.Akıntıya kendini bırakıp hızla yüzmek tam benlik bir faaliyet oldu.Kaydıraklar büyük boy ve biri botlu kayılanlardan,botunuzu yalnız kendiniz almalısınız.
Havuzu ise gayet büyük derinliği 1.50 cm yani öyle çok alçak olanlardan değildi.Havuzlarda bir temizlik sorunu yaşamadık diyebilirim.
Yemek hususunda hiç sorun yaşamadık.Ailecek hepimize hitabeden birşeyler vardı ve tazeydi herşey.İçecekler kaliteli,şarapçı olan benim damak tadıma hitab eden beyaz şarabın şişesine baktım Şirince yazıyordu.Güzel bir seçim.Ayrıca UHD bir otel olduğundan dört çeşit yabancı içki de lobi barda ücretsiz servis ediliyordu.

Odalar yan taraflara baktığı ve otelin etrafında yerleşim olduğu için manzara yok diyebilirim.Öne yakın üst kat odalarda durum değişik olabilir.Nedense otellerde Türk konuklara kötü yerden oda verme eğilimi var.Daha önce gittiğim bir otelde sorduğumda tur operatörlerinin sadece bu daha uygun olan odaları yerli pazarda sattıklarını söylemişlerdi :(





Deniz mevzusuna gelince bu konu biraz sıkıntılı.Deniz güzel aslında sabah dümdüz,öğlene doğru hafif dalgalı biraz çakıllı girişi var.Ben çok sevdim ama maalesef öğlen olmaya başlandı mı bir kirlilik oluşuyor. Kesinlikle denize atık su boşaltılıyor bu bariz belli ve can sıkıcı ,öğlen havuz başına yönlendirici bir durum oluşturuyor.
İnsanların deniz için onca yolu geldiği bir yerde, otel işletmecileri yerel yönetimleri görevlerin yapmaya zorlamalı.Belli ki belediye henüz yeni büyük otellere kavuşan beldelerinin denizini temiz tutmaya yönelik bir çaba içine giremememiş.Mevzunun ehemmiyetini kavrayamamış Payallar  Belediyesini buradan kınıyorum. Çevre konusunda hele de güzelim ülkemin çöp ülke haline getirilmesinde hassasiteyimi her kötü giden şeyi gördüğümde dile getiriyorum.Bu benim için mühim bir mevzu çünkü arkadaşlar.

Otelimize dönersek genel olarak memnun olarak ayrıldık.Merkeze ulaşım kolaylığı,yemeklerin iyi olması,odaların yeni, temiz olmasıyla artı puan aldı.Çılgın nehir projesini her otelde görmek istiyorum :)
Güzel vakit geçirdik diyebilirim.Alanya da güzeldi akşamları gezilecek,eğlenecek yeri bol gidin arkadaşlar.

3 yorum:

  1. Resimler çok güzel.otelde çok güzel belli.

    YanıtlaSil
  2. excellent post, very informative. I'm wondering why the other experts of this sector don't realize this.
    You must proceed your writing. I am sure, you have a great readers' base already!
    Also visit my web blog ; Oyunu

    YanıtlaSil
  3. Merhaba
    Blogunu yeni keşfettim ve hemen izle kısmını tıkladım.İzlemekteyim:))
    Seni de benimkine beklerim.
    komirra.blogspot.com

    YanıtlaSil