20 Mart 2012 Salı

ANADOLU KAVAĞI YÜRÜYÜŞÜ




Kış boyunca gerek bloğumu gerekse yürüyüşleri ihmal etmiştim.Bahar geldi ya, doğa gibi, bir canlılık geldi nihayetinde bana da. Bir bahar yürüyüşü yapmanın, yürüyüş ile ilgili görselleri  içeren blog yazısı yazmanın, kendimi canlandırmanın vakti geldi artık.


Yürüyüş grubu:İZDOGE(İzmit Doğa Gezginleri)

 İzmit'ten sabah saatlerinde yola koyulduk,Gebze Tuzla ora bu  derken devasa villa sitelerinin arasından bakına bakına Beykoz taraflarından başlangıç noktamıza iki saat içinde vardık.Yürüyüşümüz Ali Bahadır Köyü'nden başladı.Dağ-tepe,patika yollardan kimi zaman küçük köylerin içinden geçerekten;şu tepeyi geçince deniz yok bu değil bi sonrakinden sonra deniz diye diye 14 Km yi devirdik.Yoros Kalesi idi ilk durağımız.Kaleye yaklaştıkça Karadeniz kendini göstermeye başladı.Eller de denklanşöre basmaya tabii.



Yoros Kalesi
Kale maalesef kapalıydı.Be kardeşim millet Pazar günü akın ediyor yöreye nedir bu memur zihniyeti düşünceleri ile kale boyunca inen patikadan seyirterek,Kavağın üst mahallerine,oradan da merkezine salındık.


 Waffle yemesem olmadı
Benim ikinci gelişimdi buraya .Gerçekten de sevimli bir beldemiz.Ama minicik merkezine, İstanbul'dan gelen akın akın araçları almaları akıl alacak cinsten değil.O kadar aracın duracağı yer zalten yok,bir de girişindeki kuyruğu görseniz.İstanbul'a bomba atıldı millet kaçacak yer arıyor sanabilirsiniz.Bence  merkez acilen hafta sonları trafiğe kapatılmalı.

Dönüş yolculuğundan önce bir balık molası verdik tabii.Kalabalıkta sahilde bir kaç masa işgal edildi balıklar midyeler kalamarlar söylendi.Kalabalıktan ve zaman darlığından yeterince fotoğraf çekemesem de  bu ılık günde o kadar yürümenin üstüne,Kavak 'ta olmak deniz havasını bir de buradan solumak güzeldi.


Güzergah güzel zor değil,keyifli.

1 yorum: