27 Eylül 2011 Salı

Şelale Alabalık Tesisleri



Merhabalar
Yine bir indirim fırsatı vakkası ve Sapanca mekanı yazısı ile ekranınızdayım.
Mekanımız Şelale Alabalık.
Sapanca Mahmudiye Sırma Su Tesislerine çıkarken hemen sağ tarafta kalıyor.Yani ana yoldan çok fazla çıkmıyorsunuz.3-4 Km kadar.

Ortam güzel yeşillik,akan dere.Bir Sapanca klasiği.

Mekan her iki gelişimde de boş.Neden böyle... Bu yemyeşil,hoş mekan neden bomboş bekliyor diye düşünüyoruz.Malesef bir yer yapmakla iş bitmiyor; işletmecilik zaafiyetleri gelen insanları ortamdan soğutuyor.Bunu burada bir kez daha anladım.

Ben buradan bir kaç ay önce de yine bir kahvaltı fırsatı almıştım.Annem kardeşim üçümüz gitmiştik. Fotoğrafları gören bir arkadaşım ne güzel yeşil mekan deyip te burada kahvaltıya gitmek istediğini belirtince. yine bir üç kişilik fırsat alıp kenara attım.
Vakit geçip arkadaşım gelemeyince aile bireylerine haydin kahvaltıya diyerek bu fırsatı zamanında değerlendirmek istedim ve düştük yine yollara.Bir 10 dk lık :) yolculuktan sonra kahvaltı mekanımızdaydık.



Ortam sakin ve güzel,fazla büyük bir alanı yok restoran olarak. Yan tarafta piknik yeri de var.Dere üzeri çardaklara sahip olması artısı.



Kahvaltısı vasat,hatta dikkatimi çeken 3 kişi geldiğimizdede 4 kişi geldiğimizde de aynı miktarda kahvaltılığın masada olmasıydı. Çaydanlığı altında ısıtıcı olmadan getirip koyuyorlar ki 10 dk sonra çay soğuyup su gibi içilmeye başlanıyor.
Onlara bu yanlışı düzelttireceğime, bir hata edip bir çaydanlık daha çay istedim.Acısını 10 TL daha fazla ödeterek çıkardılar :)

Mekan görünüm olarak güzel ama yiyecek ve servis olarak fazla beklentim yok azla da yetinirim diyorsanız.Şelale Alabalık sizleri bekliyor.


Fırsat Fiyat: 18.6 TL Normalde 25 imiş.Fırsat sitesinde 35 ten 18.60 a indirdik diyorlardı!(Aslında hiç te uygun bi fırsat değil hele ki masanın fakirliğine bakacak olursak yaktın beni arkadaşım :)
Ekstra demlik çay :10 TL(çayın sınırsız olması lazım gelirken ve olan çayın soğumasının sorumluları kendileri iken)
Sonuç olarak sanırım kendimi biraz enayi gibin hissettim :D

5 yorum:

  1. sadece fotograf cekmek icin gidebilirim oraya, kahvaltılıgımı yanımda götürürüm olmaz mı :)

    bloguma beklerim;)
    http://minikkus.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Adaşımın bloğunu ziyaret ederim tabii ki. En azından piknik tüpünü götür derim :)

    YanıtlaSil
  3. Mekan gerçekten harika ama :) kahvaltı konusuna üzüldüm, böyle güzel bir yerin sunumuda ona uygun olmalıydı..

    YanıtlaSil
  4. biz genelde istanbul alabağına gidiyoruz içersinde şömine var bayılıyorum.. Ama burayı duymamıştım. güzelmiş


    http://trendybavul.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. İstanbuldere bu civarda köklü ve çok tercih edilen bir işletmedir.Ambiyansını ve servisini beğeniyorum.Güzel bir seçim ;)

    YanıtlaSil