3 Eylül 2011 Cumartesi

ÇATALKAYA VADİSİ PİKNİK ALANI




Merhabalar,
Yazılarıma bir süre ara verdikten sonra bir baktım ki yaşadığım yer olan Sapanca yazılarına bir yenisini eklemenin vakti geldi de geçiyor.İç turizm açısından hareketli olan ilçemizde güzel vakit geçirebileceğiniz bir çok yer var.Şimdi de bunlardan birini sizlerle paylaşmak istiyorum.Burası birçokları tarafından bilinmeyen gizli gizemli,doğanın içinde harika bir yer.

Yürüyüş yapanların bildiği bir rotanın başlangıcında yani Yanıkdere yürüyüş Parkuru'nun...


Bizim buralarda en tepesindeki çift başlı kaya görünümünden yola çıkarak Çatalkaya deniliyor buraya.Yanıkdere'nin Sapanca Gölü'ne yolculuğu sonucu ise Çatalkaya Vadisi oluşmuş ve bizler için tadına doyulmaz görüntülere ev sahipliği yapmıştır.
Sevda buradaydı pozu :)

Çatalkaya Vadisi Maşukiye'den Sapanca yönüne giderken Yanıkköy sınırları içinde,İstanbul'a 130 Km uzaklıkta.Eğer İzmit tarafından geliyorsanız Maşukiye'yi geçince Yanıkdere köprüsünü geçmeden sağa yukarı doğru sapmanız gerekiyor.Sapanca yönünden gelenler ise köprüyü geçergeçmez sola. 2-3 Km kadar çıktıktan sonra taşocağı yanından mıcırlı yol sizi Çatalkaya Piknik Alanı'na getiriyor. Yani kayın kestane ve ıhlamur ağaçları,orman gülleri ile bezeli,içinden dere geçen bir doğa harikasına.

Piknik alanı geniş,büyük ağaçların altında,doğal görünümü bozulmamış derenin hemen yanıbaşında.Yazın en sıcaklarında bile serin,huzur verici bir ortam sağlıyor doğa ile başbaşa vakit geçirmek isteyenlere.Mesaları içiçe değil ,geniş alana yayılmış, derenin iki yanında değişik yerleşim seçenekleriyle civardaki artık iyice ticarileşmiş bir çok tesise fark atıyor.

Ayrıca dere boyunca yürüyüş parkurundan faydalanma olanağı da buranın bir artısı diyebiliriz.




Yıllardır yürüyüş yaptığımız,her defasında hayran kaldığımız bu doğaya yakışan bu tesisi ben çok sevdim.Sapanca'da değişik bir piknik yeri arayanlara tavsiye ediyorum,pişman olmazsınız.
İrtibat İçin: Koray Lakay 0 5336557050

7 yorum:

  1. harika bir yermiş..

    cnm şu yorumlardaki onay kutucuğunu kaldır istersen daha kolay yorum yazabilirler sana bu resmen işkence gibi geliyor insanlara

    YanıtlaSil
  2. Kelime doğrulamayı kaldırdım. Uyarın için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Hem yürüyüş için, hem piknik için süper bir yer. Doğa ile baş başa gürültüden uzak.

    YanıtlaSil
  4. İşte tamda böyle bir yer arıyordum! :D Doğma büyüme sakaryalıyım ama böyle bir yerin var olduğunu sizden öğrendiğim için utandım :( Tam Fotoğraf makinesini alıp çıkmalık :D Adapazarı merkezden buraya minibüsle gelmek mümkün deyin nolur? :(

    YanıtlaSil
  5. Sapanca minübüslerinin son durağı Çatalkaya çıkışının olduğu yol ayrımında.Fakat tahmin edersiniz ki Çatalkaya Vadisi biraz yüksekte kalıyor.Biz yürüyüş yaparak çıkabiliyoruz.İyiy yürüyüşçüyüm derseniz yürüyerek bi yarım saatte ulaşmanız mümkün.Toplu taşıma aracı tam piknik yerine kadar yok malesef.

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar güzel bir yer.. Hemen kaçıp, gidesim geldi, şu an! Çok teşekkürler bilgilendirme için, en kısa zamanda gidilecekler listesine eklendi bile. Çok sevgiler :)

    YanıtlaSil