18 Ocak 2011 Salı

Sapanca-Kırkpınar

Sapanca -Kırkpınar

Memleketimi anlatayım biraz da... Kırkpınar'dan başlayalım bakalım rüzgar zamanla nerelere savuracak. Belediyelerin birleşmesine kadar Kırpınar Belediyesi iken şimdi sanırım Sapanca'nın mahallesi konumunda olan Sapanca adının önüne çıkmaya başlamış şirin beldemiz Kırkpınar. Düzgün şehirleşmesi,yeşilliği,uzun göl kenarı sahili, belde içi sosyal olanakları,kültürel etkinlikleri ile farkını daima göstermiştir. Daha çok İstanbul'dan gelen site sakinleri ile yazları daha bir kalabalıklaşır. Kafeleri,restoranları gündüzleri rengarenk, geceleri ışıl ışıl görüntüsüyle dolar taşar. Kırkpınarın sanatsal kültürel etkinlikleri her geçen gün artarak devam ediyor. Birkaç yıl önce yapımı tamamlanan kültür ve sanat kompleksinin içinde anfi tiyatro,kapalı yüzme havuzu,açık kaydıraklı havuz,spor salonu,sauna bulunuyor. Birkaç kez havuzuna gittim yaz sıcağında serin serin kapalı havuzda yüzmek çok hoşuma gitmişti.Dikkat bonesiz girilmiyor :) Temmuz ayı boyunca Sanat Akşamları düzenleniyor bu komplekste. Anfi tiyatrosunda ünlü sanatçıların konserleri ve tiyatro gösterileri yaz aylarında çevre insanını beldeye çekiyor. Yine Temmuz ayının başında Kırkpınar El Sanatları Festivali düzenlenmekte.İki yıldır yapılmasına karşın büyük ilgi ve katılım ile gerçekleşiyor. El sanatları standları bu yıl Ramazan ayı boyunca da açıldı,yaz aylarında iftar sonrası kendini değişik bir alternatif oluşturdu belde sakinlerine. Kırkpınar'ın göl kenarında uzunca bir sahili mevcut.Bu sahilin bir kısmında kafe ve restoranlar yer alırken devamında dar bir yürüyüş ve araç yolu(ben bu kısmını hiç sevmiyorum) bulunuyor. Bu yoldan devam edip Green Blue Restoranı geçtikten sonra kürek klübünden itibaren çok daha güzel bir sahil yürüyüşüne hazır olun.Bir tarafta göl diğer tarafta yeşillikler.Kurtköy piknik alanına kadar ferah bir yürüyüş yolu sizleri bekliyor.


Göl kenarı ile merkez arasında birkaç km lik mesafe var.Genelde araç ya da bisiklet ile gitmeye uygun.Aradan tren yolu ve otoban geçiyor.Ben şahsen güzel bir yürüyüş yolu bağlantısı yapılsın isterdim.Sahil merkezden kopuk çünkü. Son zamanlarda iç turizm daha da hareketlendi ve küçük büyük oteller açılmaya başlandı. Güral Sapanca Wellness Park Hotel beş yıldızlı seçenek, Talia Hotel var tam merkezde, Yeşil Otel beldeye girişte. Yani konaklamak isteyenler için her keseye uygun seçenekler var. Yeme-içme, cafe seçenekleri oldukça fazla.Mantıdan dürüme, alabalıktan ıslama köfteye kadar farklı seçenekler.Hani bir bir yazsam mı diye düşündüm ama başka bir yazı konusu olacak kadar çoklar :) Bir ara bu konuyu kapsamlı ele alacağım .
İstanbul'dan otobandan gelince sadece bir saatmiş.Ben ölçmedim söyleyenlerin yalancısıyım :) Ama buralarda bu güzel imkanların ortasında bulunmaktan gayet memlunum. Yolunuz düşerse beklerim...

5 yorum:

  1. Ayrıntılı anlatırsan çok iyi olur,özellikle kahvaltı mekanlarını..

    YanıtlaSil
  2. Mekanları yazacağım.Gerçekten de ayrıntılı bir çalışma gerektiriyor.Bazı mekanların fotoğrafları ve izlenmileri,bilgileri bende var ama birçoğunun da yok.Özel olarak zaman ayırıp gezip bilgi alarak bu işe soyunmam lazım.Yakında birer ikişer post ederim.

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel anlatmışsın Kırkpınarı bayıldım,artık bende Kırkpınarlıyım diyebilirim...Atölyeyede beklerim tanışırız Sevgiler......Meral.

    YanıtlaSil
  4. Nasıl güzel bir memleketin varmış öyle,İzmit'e gelindiğinde mutlaka gidip görmek gerek :)

    YanıtlaSil
  5. çok güzel görünüyor resimlerden bende birgün gelmeyi isterim merak ediyorum çok.


    http://sonsuzdekorasyon.blogspot.com/

    YanıtlaSil