23 Aralık 2017 Cumartesi

Kapadokya 2.Gün Taksi Turumuz


Kapadokya 'da ikinci günümüz.İlk gün Göreme Ören Yeri'ne yürüyerek gidip dolaşarak geldik.Turla gidip bir saat geçirmekten çok daha doyurucu bir gündü.Bu gün taksi ile Çavuşin'e gidelim .Oradan da başka yere geçeriz diye düşünerek  otogardaki taksi durağına gittik.Durakta tanıştığımız Mustafa Kemal Ağbi taksilerin günlük tur yaptığını söyleyince durup bir düşündük.230 TL ye anlaştık ve taksi tüm gün emrimize amade oldu. Normalde tek tur ile gidemeyeceğimiz bir çok farklı noktaya bizleri götürecek ve gezmemiz için zaman bırakacaktı.Bu yerler içinde ilk peribacaları yerleşiminin yer aldığı Soğanlı ve Sobesos Antik Kenti de vardı.Biz üç kişi idik.Dört ya da beş kişi olduğunda günlük turlara göre çok daha avantajlı oluyor bu tür gezi.Mustafa Kemal Ağbi ile sohbet ederek Çavuşin,Mustafapaşa,Paşabağı,Derin Kuyu Yeraltı Şehri,Soğanlı,Sobesos Antik Kenti 'ni uzun uzadıya gezdik,Uçhisar'a akşam vakti varabildik,yine de etrafında takılıp fotoğraf çektik.
   Bu arada gündüz dolaşırken çömlek atölyesine de uğradık.Bu biraz oldu-bittiye geldiğimiz durak oldu . İtiraf ediyorum. Azıcık kazıklandık hem de kendime tembih ettiğim halde. Arkadaşlar orada ne satıyorlarsa indirimli fiyat dediklerinin dörtte biri gerçek fiyatıdır.Bunu unutmayın :)

  Paşabağı'nı uzun uzun keyfimizce gezdik.Derin Kuyu'ya daha önce grupla inmiştim.Kalabalıktan bir şey anlamamıştım.Sakin,az insan olan koridorlarda rahatça dolaştık.Soğanlıdaki peri bacalarında şoförümüz bize rehberlik yaptı.Dik silik merdivenlerden eski yerleşimlere çıkıp farklı bir peri bacası deneyimi yaşadık. Bu turumuzun fotoğrafları ile sizleri baş başa bırakıyor.Taksi turu seçeneğini de değerlendirin tavsiyesinde bulunuyorum.





                                                                   Çavuşin

                                                                      Paşabağı


                                                                 Sebessos Antik Şehri

                                                              Soğanlı Peri Bacaları




                                                                       Derin Kuyu Yeraltı Şehri

                                                                      Uçhisar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder