11 Temmuz 2016 Pazartesi

KAMELYA COLLECTİON TATİLİMİZ

  Yaz her zaman olduğu gibi geldi ve ben her zaman olduğu gibi kıştan planlarımı yapmaya başlamıştım. Erken rezervasyon otellerini incelerken, daha önceki yıllarda daima bir göz attığım, ama bütçemi aştığını düşündüğüm Kamelya Collection'da bu sefer bir uygun fiyatlar görünce hiç tereddüt etmeden, tercihimi bu yönde kullandım.
Relaks Pool

Neydi bu tercihte rol oynayan derseniz.İlk ve en büyük sebep 800 metrelik geniş mi geniş kumsalı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.Diğerleri birçok havuzunun olması ve misafirlerinin olumlu yorumlarıydı.Havuzu çok dememe bakmayın.İlk gün her yeri dolaşıp diğer havuzları denedikten sonra vaktimizi daha, çok kaldığımız Selin Otel'in havuzunda ve deniz kenarında geçirdik.

Havuz İçindeki Bar (Kullanılmıyordu)

Kamelya Collection adından anlaşılacağı gibi bir büyük kompleks.Geniş alana yayılmış farklı türde odaları olan tatil köyü,Fulya Otel,Selin Otel ve Selin Otel'in Club kısmından oluşuyor.Tesisin geçmişi 27 yıl öncesinden başlıyor.Önce tatil köyü daha sonra 1990 da Fulya Otel 1992 ise Selin Otel yapılmış.Dört bin kişilik bir misafir ağırlama kapasitesi var.Adeta bir kasaba !



Selin Otel Oda
Bizim aile grubunun bir kısmı tatil köyünde,benim de içinde olduğum bir kısmı Selin Otel'de kaldı.
Her iki taraftaki odaları da beğendim ve yeterli buldum. Fiyat sıralaması tatil köyü, Fulya,Selin şeklinde artıyor.Ortak kullanım alanlarından her bölümde kalan yararlanırken, ana yemekleri her misafir kendi otelinde yiyor.Kalınan otelin fiyatına göre yemek çeşitliliği fark ediyor.Tatil köyünde kalanların aklı bizim restoranda kaldı diyebilirim :) Yemek konusunda tazelik ön plandaydı.Sabahları hamur işkleri fırından çıkarçıkmaz servis ediliyordu. Kruvasanları tek geçerim.Haziran ayı fiyatlarıyla giden bir misafir olarak fiyat-fayda dengesi gayet iyiydi diyebilirim.Selin Otel'de yemek konusunda tek eleştirim restoranın kapalı alanda olması,açık kısmı yoktu.
Selin Otel Pastahane


Selin Otel Restoran
Havuzlar konusuna gelirsek.yedi adet büyüklerin kullanacağı açık havuz var.Biri kaydıraklı.En eski havuz kısmı tatil köyünde görünüm çok güzel,en derin havuz da buradaki ortası bar olan havuz.Bar kısmı artık eskisi gibi kullanılmıyor iptal edilip üst kısma alınmış.Bu bölümde barın üstünden akan suyun sesi insanı yoruyordu, pek vakit geçirmedik.
Tatil Köyü Havuzu
Ben kaydırak meraklısı olduğum halde aquapark kısmında da bir gün,bir saat kadar vakit geçirdik sadece.Hem çok kalabalık hem de yetersiz,demode kalmış.Acil olarak yenilenip daha modern ve büyük yapılsa daha güzel olur kanımca.Fulya Otel önündeki havuzun bir kısmı bayağı sığ ,70 cm ayrıca beyaz binadan yansıyan güneş ışınlarından mıdır nedir,çok sıcak hissi verdiği için o havuzu hiç denemedik.Selin Otelin arkasındaki relaks pool da güzeldi ama en güzel yeşillik ve onun verdiği gölgelik Selin Otel havuzunda olunca seçimimiz belli oldu.

Selin Otel Havuzu

Deniz biz orada olduğumuz hafta boyunca dalgalı ya da çalkantılıydı.Yüzmek için çok uygun olmadı ama çalkantıya bırakınca kendini, bir bardak çayda karıştırılan şeker gibi hissediyor insan. Ilık deniz,kumluk,çabuk derinleşmeyen kocaman sahiliyle hoşumuza gitti.Sahil ve otel arasında bütünlüğü bozmayan güzel bir yürüyüş yolu var,akşamları bir saat yürüyüş yapmaya yeter uzunlukta olduğunu söyleyebilirim.Sahildeki snack barda sadece hamburger ve hamur işi bulunuyor içecek çeşidi sınırlı.Havuz snack barları öğle yemeği için bol çeşit ve bir barın hakkını verecek içecek çeşidine sahipti.
Fulya Otel
 Ortak alanlarda temizlik mevzusu her zaman dikkat ettiğim konudur.Yerlerde tuvalet kağıtları tüm gün temizlenmemiş gibi görünen tuvaletler canımı sıkar.Kamelya Collection da bu görüntüyle hiç karşılaşmadım.Her daim henüz yeni temizlenmiş hissi veren ortak kullanım alanlarıyla ilgili temizlik birimini kutluyorum.Ortalıkta bardak, çer-çöp bulunmasın diye de bayağı sıkı bir denetim var belliydi.
Animasyon,gündüz soft akşamları ise haftanın bazı günleri dışarıdan gelen gruplar ile daha seyredilesi.Akşamları sahilde açık disko var bazı günler sahilde partiler oluyor.Biz köpük partisine den geldik ,bence eğlenceli ve yeterliydi.
Akrobasi Grubu
  Değineceğim bir diğer konu da personel.Geneli güler yüzlü ve hepsi olması gereken mesafedeydi. Çok sayıda personel vardı,hani işlere yetişemeyen bezgin,suratsız çalışan görüntüsü yoktu.Bu konuda da Kamelya'ya tam puan verdim .
Beach Parti
Son notlar olarak.Çocuklu ailelerin tercih ettiği bir kompleks olduğu her halinden belli olan Kamelya Collection'da eğer daha sakinlik istiyorsanız Selin Oteli tercih edin .Sıcak deniz hoşunuza gitmiyorsa bir kez daha düşünün:) Kocaman kumsal incecik kumlar diyorsanız tercih edin.Fiyatları bu sene uygundu ,siz de uygun bulursanız kaçırmayın.Herkese iyi tatiller dilerim...

Fulya Otel Barı
Selin Otel'den Sahil

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder