24 Ekim 2015 Cumartesi

Likya Turumuz Bölüm 2-Tur İle Gezmenin Faydaları Zararları :)


Bugün üçüncü gün, program daha da yoğun.Kaş taraflarına gidiyoruz.İlk mola Kaputaş Plajı. Amanın böyle güzellik olur mu..?? Yukarıdan seyretmeye doyamıyorum. Sabah saatleri haliyle plaj kalabalık ta değil.Hızla indiğimiz merdivenlerden kendimizi sahile atıyoruz .Zaman kısıtlı hop denize.Keyifli geçen Kaputaş molasının tadı damağımızda kalıyor.




Üçağız Köyüne yol alıyoruz.. Oradan tekne turuna çıkacağız ki en güzel manzaralar bu turda.Üçağız’a daha önce Likya Yolu yürüyüşünde konaklamak için gelmiştim.Bu bölgeyi çok seviyorum. Daha defalarca ziyaret edeceğim bu kesin.

Teknemize geçip yola çıkıyoruz. Simena Antik Kenti, Kaleköy manzaralı bol yüzme molalı ve eğlenceli geçiyor. Tekne çıkışı küçük bir köy gezisi ve ver elini Kaş. Rehberimiz yanık dondurma yemeden Kaş’tan gitmeyin diyor.Benim gözümde bir külah dondurmanın ateşe verilmiş hali canlanırken, aslında isli bir tadı olan yanık sütle yapılmış dondurma olduğunu öğrenip, hayal kırıklığı yaşıyorum.Olsun ben isli olan her şeyi severim bunu da sevdim.



Kekova Tekne Turu Manzaraları


Bugün program yoğun dedim ya  iki durak daha var.İlk durak Patara . Antik kenti gezmiyoruz direkt plaja. Hava da rüzgarlı ve deniz dalgalı. Burası sabah durgun oluyormuş bilginize. Denize girmiyorum.Çevremi seyredip güneşleniyorum.

 
Patara Plajı
Buraya ayrılan zaman da bitti hadi Saklıkent’e. Akşam saatlerine yaklaştığımızdan belimize kadar suya girilecek kısmına geçmeden, sadece duvara tutturulmuş yoldan gidip , akan suyu seyrediyoruz.Artık sonbahar olduğundan akşam olunca serinlik bastırıyor bu durumda soğuk sularda yürümek pek akıllıca gelmiyor.





Saklıkent
Ortam güzel su üzerine kurulu  oturma yerleriyle bir çok tesis var.Buralarda bir süre tatil yapıyor olsam dere üstü keyfi için gelebilirim.
Artık hava kararıyor otele dönüyoruz.
Bilin bakalım otelde durum ne ?? Oda tabii ki temizlenmemiş,toplanmamış çalışmayan çalışmıyor,çalışan ise durmuyor.Allahım bu bir sınav mıı??
Derin bir of çekip kendimizi dışarı atıyor, arkadaşlarla bahçede sohbet ettikten sonra ertesi güne dinç olmak için dinlenmeye çekiliyoruz.

Devam edecek…

2 yorum:

  1. çok hoş arkası yarın gibi okuyorum bu seyahatini :)

    YanıtlaSil
  2. Cennet gibi yerler. İsli dondurmayı yazdım bir kenara yolum düşerse denenecek mutlaka.

    YanıtlaSil