13 Mart 2015 Cuma

Bursa Yirmi Yıl Önceden Bu Güne Çok Güzelleşmiş

Bursa üniversite yıllarımı geçirdiğim şehir.O zamanlar beş yılım burada geçmişti.
Yıllar sonra Bursa'ya gezmek için geldim ve tarihine sahip çıkmış bir şehir ile karşılaştım.
Büyük şehirlerde artık tek tük rastlanan eski Türk Evleri Bursa'da adım başı karşınıza çıkar ve şimdi hemen hemen hepsi yenilenmiş,restore edilmiş,hiç bir şey yapılmadıysa boyanmış cilalanmış göze güzel görünür halde her sokakta karşımıza çıkıyor.

 Yeşil Cami


Bursa'nın merkezinde yer alan Koza Han, Tuz Han gibi hanları güzelleşmiş,avlularında birçok çay bahçesi yorulup mola verenleri ağırlıyor.


 Koza Han
Koza Han Avlu
Mevlevihanesi metruk haldeyken hayata döndürülmüş bir eğitim,kültür ve hoşgörü merkezi haline gelmiş.Hamamlar, hanlar,bedestenler hep restore edilip kullanıma sunulmuş.Irgandı Köprüsü geleneksel el sanatlarımızın öğretilip,sergilendiği bir sanat merkezi olarak hayata kazandırılmış.

Irgandı Köprüsü
Merkezde birçok İskender Kebap ve Pideli Köfte yapan restoran göze hoş görünür alanlarda toplanmış ve keyifli mekanlar oluşturulmuş.Bunlardan en güzellerinden birinde enfes bir İskender Kebap yeme şansına sahip olduk.
 Yavuz İskenderoğlu



 Ulu Cami Mihrap

Tarihin sayfalarından bugüne gelen tüm eserler yenilenmiş ve hayata döndürülmüş adeta.Bu çalışmaları çok beğendiğimi ve Bursa'ya gidenlerin şehir içinde  tarih dolu güzel bir gün geçireceklerini garantiliyorum.
Osman Gazi Türbesi
Orhan Gazi Türbesi
NOT: Fomara Semtinde yani merkezde, şehrin böğrüne saplanmış bir dolu ok gibi görünen berbat TOKİ binalarının görüntüsü şehre yapılan en büyük fenalık olmuş.

1 yorum:

  1. Sayın Sevda KUŞ

    Fotoğrafların hepsi birbirinden güzel. Güzel açılardan yakalanmış.

    Yeni gezi yazılarınızı bekliyoruz.

    A.ŞENER

    YanıtlaSil