12 Mart 2013 Salı

Mercan Yokuşu -Marpuççular Han Keşfi Eşliğinde Bir İstanbul Yürümesi

 DIY projeleri,çanta yapımı, takı tasarımlarına merak saldıkça, malzeme nereden bulunur,nasıl daha uyguna maledilir,daha çok çeşide nasıl ulaşılır araştırmaları başlıyor pektabii.Bir Mercan Yokuşu bir de Marpuççular Hanı noktaları yoğunluk kazanınca, İstanbul gezimin ilk durakları olmaya hak kazandılar.Önce google uydu görüntüleri haritalarına bakıldı, nereden nasıl ulaşılırmış öğrenildi.Hatta haritalar basılıp çantaya özenle yerleştirildi.Eee ne de olsa bir küçük Anadolu şehrinden gidecektim İstanbul'un çok ta iyi bilmediğim sokaklarında dolanmaya.





Beyazıt'ta kapalı çarşının Çarşıkapısında girip,bu en üst caddesinden dümdüz ileri yürüyünce Mercan Yokuşu'nun başına çıkılıyor.Aşağıya doğru salınıp inerken sağda solda fermuar,düğme,zımba,etiket toptancılarının ağırlıkta olduğu küçük dükkanlar eşlik ediyor ziyaretçilere.







Benim asıl ihtiyacım takı malzemesi olduğundan ''Hımf şurda şu varmış burda bu varmış'' bakınmalarıyla yoluma devam ettim.Saat ilerledikçe ve ben aşağılara indikçe kalabalık artmaktaydı.Tahtakale tarafına saparken daha bir perakende ve renkli süslü malzeme satan dükkanlar görünmeye başladı.Bir ikisine baktım takı olarak on katı fazla para verip te aldığım metal kuru kafalara selam verirken ,sağda bujiterilerin olduğu bir pasaj gördüm.Hemen içeri attım kendimi tabii ki.Tam yerini bulmuşum Marpuççular Hanına yan taraftan girmişim meğer .İçini dolaşırken anladım bunu.

Yaşasın malzeme alacağım hissiyatı fazla sürmedi.Nedeni ise hanın sakinlerinin artık %90 oranında hazır takı,toka,bujiteri satan dükkanlardan ibaret olmasıydı.

Bunca yolu bunun için mi geldim ben, bu kadar mı yani diyerek üst katlara döne döne çıkarken, yine dükkanları tarıyordum umutla.Sadece bir yerde aradığım aparatlardan buldum o da sınırlı modelde.En önemli keşfim ise yine bir malzemecide E6000 yapıştırıcısını hem de büyük boy olarak bulmam oldu.Şahin gibi atladım.Hiç ummadığım bir dükkanda karşıma çıkmıştı ne de olsa.Bu bahsettiğim iki dükkanın fotoğraflarını çektim ki unutmayayım.Aşağıda sizlerle paylaşıyorum.
 E6000 'in olduğu dükkan
  Aradığım malzemeyi bulduğum dükkan
Bir de toptan zincir satan küçük bir dükkandan ihtiyacımı karşılayacak miktarda zincir aldım.10 metre aldığınızda toptan fiyatına veriyorlar.Zinciri zincirciden alın diğer karışık malzeme satanlarda fiyat daha yüksek bu tüyoyu da vereyim ;)
Handaki tüm dükkanları taradıktan sonra artık başka bir şey bulamayacağımı anlayınca işin gezme kısmına devam ettim.Hava güzel İstanbul kalabalık güzel ve karnım aç ! Bu şehre gelip denizle haşır neşirliği artınca insanın canı balık ekmek yemek istiyor yahu ! Eminönü tam keşmekeşti Karaköy'e yürüyesim geldi.

 Mısır çarşısı civarı görüntüleri


 Balığı ,ekmeği,midyeyi ve şalgam suyunu masaya dizdirip büyük bir kavuşma gerçekleştirdim kendileriyle.
Oradan İstiklal'e tabanvayla çıkış ve yoruluş.Dönerken tramvay ve tüneli kullanarak kendimi ödüllendiriş.

Kadına şiddete dair protesto yürüyüşü

İstanbul'da bu sefer sanki çok fazla turist vardı.Her girdiğim dükkanda bir yabancı dil,başımı her çevirdiğim yerde farklı bir ülke insanı.Bu görüntüyü seviyorum.Bu dünya insanıyım hissini bir de Kapadokya'da yaşamıştım. Keşke herkes kardeş olsa,birarada mutlulukla yaşasa,bu farlılıklardan nefret değil sevgi doğsa....

7 yorum:

  1. Ne güzel anlatmışsın bir de yürüyerek ne kadar çok gezmişsin ben olsam tembellikten Eminönünden dönerdim :)

    YanıtlaSil
  2. Beautiful photos, I'd love to be there!Nice to "meet" you!

    YanıtlaSil
  3. İstanbulun en güzel yerleri:)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, E6000 i cok duyar oldum yurt dışı sitelerinde. Kumasa zincir yapistirmak istiyorum. Hem sağlamlık acısından gem de zincirin altından tutkalın beyaz olarak bariz görünmemesi acısından bu tutkal iyi mıdır?

    YanıtlaSil
  5. kesinlikle ithalatcisini bildigim icin kullanabilirsiniz diyorum/ su an etsy.com sadece turkiye ye ozel satislari baslattilar . kacirmayin derim. cunku turkiye de cok nadir bulunan bir urun

    YanıtlaSil
  6. E6000 i istanbulda nerden aliyorsunuz fiyatlar cok farkli eminonunde bir yerde 30 tl bir yerde 16 lira 30 lira olan ucuz olanlarin sahte oldugunu soyluyor bu konu hakkinda bir fikriniz varsa paylasirsaniz sevinirim

    YanıtlaSil
  7. takı malzemesi alacaksanız güvener pasajına gidin. marputçulara yakın. hem çok malzeme var hem uygun.

    YanıtlaSil