20 Ocak 2013 Pazar

Gölteras Restorant -Maşukiye

Sapanca -Maşukiye hattında bir çok mekan vardır. Bunların içinde iyi hizmet veren,keyifli ortam sağlayan ve beğenerek tüketeceğimiz ürünler sunan,bir daha gidebileceğimiz yerlerin keşfine önem veririm. Bu civardan tavsiye isteyen tanıdıklarımıza beğendiğim yerleri gönül rahatlığıyla işaret edebilmeliyim.Bu amaçla yine daha önce gitmediğim bir yerde kahvaltı yapmak üzere aldım aile bireylerini düştük yola.

Hava birkaç gündür esen lodosun etkisiyle harika bir berraklıktaydı.Göl masmavi görünüyordu evin terasından baktığımda.Bu havada manzarayı şöyle biraz yüksekten izleyecek bir yer iyi gider. Mevzu manzara ise en iyi seçim Kartepe yolu üzerindeki tesislerdir.Masalar manzaraya nazır dizilmiş,otantik sıcak bir ortamda  panoramik manzara eşliğinde keyifli bir kahvaltı için doğru Kartepe yoluna....

Yol hareketli.Malum kayak sezonu açıldı.Soğuğu ,düşüp kalkmayı,kat kat giyinmeyi ve bir yerimi kırma riskini sevmediğim için geçen sene bir gün süren kayak maceramın ikinci günü olmamıştı.
Giriş katı manzarası
Yol kalabalık olunca fazla gitmeden hemen Maşukiyeden yukarı çıkar çıkmaz Alabalık Vadisinin üst-karşısında kalan Gölteras'ta karar kıldık.
 Üst kattan manzara

İlk doğru seçim hissini güler yüzlü karşılama ile tadarak bize gösterilen manzaralı ve sıcak üst kata çıktık. Hemen gelen demlik çayımızı içerek günün gazetelerine göz atmaya koyulduk.Servis gayet hızlıydı.Kahvaltılıklar ve sıcaklar kısa sürede masada yerini aldı.

Bilirsiniz aşağı yukarı aynıdır menü kahvaltıda.Mühim olan sunulanların ne derece iyi yapıldığı,lezzeti,tazeliği ve ortamın verdiği temizlik hissidir .
Bu konuların hepsinden de tam not aldı Gölteras.Patatesler tam kıvamında,börekler ev yapımı tadında peyniri,balı,reçeli lezzetliydi.Demlikteki çayın bitmeye başladığını farkeden garsonumuz hemen yenisiyle değiştirdi.Bunun için de ek ücret almadılar.Alan da olmuştu vakti zamanında gittiğimiz bir yerde hem de uyarmadan.
Haliyle ortamdan ve yediklerimizden keyif alınca kalkıp gidesimiz gelmedi.Öğleden sonraki yürüyüş programıma sadık kalmak adına, istemeye isyemeye kalktık masamızdan.Çıkmadan Gölteras'ın sahibi aileyle güler yüzlü bir sohbetin ardından tüm çalışanların, aşçısından otoparkçısına kadar gülümseyerek el sallamalarına mutlulukla karşıık vererek yola koyulduk.










Başta dediğim gibi bu civarda çok yer var ama, kahvaltısından tam olarak memnun kaldığım yer sayısı o kadar sınırlı ki.Gölteras'a en kısa zamanda bir de akşam yemeğine gelmek gece ışıkları manzarasını seyretmek ,şark köşesinde kahve içmek için gitmek istiyorum.Maşukiye'de kahvaltı mekanı arayanlara tavsiye ediyorum.
İletişim Tel :0262 354 20 05

9 yorum:

  1. Doğa manzarası, ahşap bina, dekorlar, bakırlar hepsi ne kadar güzel, ne kadar otantik.. çok kıskandım sizi:( sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıskanmayın ,siz de gelin. Civarımızda bir çok doğal güzellik var ;)

      Sil
  2. ne güzel bi yer orasıı
    imrendim bi an..
    Sobanın üzerindeki çaydanlöıktaki caydan içmek istiyorumm ;)

    güzel bi paylaşım olmuş ellerine sağlıka rkdşım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim buralara gelmek isteyenlere ,seçim yaparken kaynak oluşturabilirsem ne mutlu bana...

      Sil
  3. Süper biyer bayıldım.
    Paylaşım için tşk. edrm.

    Gezerek anne

    YanıtlaSil
  4. sevgili sevda maşukiyeye gitmek bir türlü kısmet olmadı ne yazıkki. inşallah önümüzdeki sezon gidip dediğiniz yerde o güzel lezzetleri tadabiliriz daha önceleri kızımda gitmişti o da anlata anlata bitiremiyor bu güzel paylaşım için çok teşekkür ederiz. benim öğrenmek istediğim hafta sonu bu mevsimde gidilse nasıl dır özel arabamizla Ankara'dan hani bizimkilere emri vaki yapsam bana bilgi verirseniz bende kolları sıvayayım sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  5. Bu mevsimde eğer bu aralar olduğu gibi mevsim normallerinin üzerinde sıcak ve aydınlık günlerde güzel vakit geçirebilirsiniz.Haftasonu konaklamak için de her konforda otel mevcut civarımızda.

    YanıtlaSil
  6. Hep gidip görmek istediğim yerlerden biri burası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hele şimdi yaz başında erikler ,kirazlar çiçeklenirken tam gelmenin vakti.Benden söylemesi ;)

      Sil