8 Kasım 2012 Perşembe

Yeşil Ev -Abant

Bu sonbaharın en renkli ayı Kasım'da Düzce ve Bolu illeri yeşil,sarı ,turuncu rekleri seyreylemek için en güzel manzaraları sunar bizlere.Doğanın bir parçası olduğumuzu daha iyi hisetmek için ver elini Abant diyerek yola koyulduk.İstikamet Abant Gölü ve Samandere Şelalesi olsa da kahvaltı için civarda çok beğenilen bir mekanı ziyaret ilk vazifemiz oldu.



 Yeşil Ev... Orjinal antika objelerle,donatılmış restorant kısmı,postların üzerinde oturduğunuz şömine başı ve tamamıyla ahşaptan yapılmış birbirinden farklı misafir evleriyle ilgi çeken bir kaçış noktası.



Evler butik otel konseptiyle uyuşuyor.Adları bile var.Bilgin,Neşeli,Rüya,Hayal Ev,Masal Ev,Ağaç Ev,Yeşil Ev.
Herbirinin dış görünüşü ve içi farklı.Bilgin'i gezme fırsatım oldu.Sanırım en büyük ve konforlu olan da oydu.
Kocaman şöminesi  gece yanmış,konuklar gitmiş ,ben fotoğraflarken külleri temizleniyordu.Uçuşan küller fotoğraf kareme bile girmiş :)




 Bilgin'in içi
 Bilgin'in içi
 Bilgin'in içi


Yol kenarında bir tepecik üzerine farklı yüksekliklerde, bağımsız olarak yerleşmiş bu evlerden biri de ağaç üstünde. Evleri birbirine bağlayan yollar üzerinde kümesler var ve içinde kümes kanatlıları yaşıyor.Ayrıca bir de büyük kümes bulunmakta.Değişik ördek cinsleri ,tavuk,hindi ve hatta tavuskuşu.Köpeklerin  ve atların da olduğu kısımlar var.Böyle anlatınca çok geniş bir alana yayılmış olduğunu sanmayın.Sadece mevcut alan iyi kullanılmış.



Biz sadece kahvaltı yaptık.şimdiye kadar olan deneyimlerime göre kahvaltısı vasat.Kötü değil ama,arzu ettiğim köy kahvaltısı da değil.Normal bir kahvaltı işte. Sanırım en iyi köy kahvaltısı benim evde hazırladığım acıkalı,köy yumurtalı,çerkes peynirli,süt kaymaklı kahvaltı :)

İletişim bilgileri için  site adresi Yeşil Ev

8 yorum:

  1. abant'a hiç gitmemiş biri olarak bu resimleri gördükten sonra gitme planlarımı öne çekiyorum :)

    hepsisatista.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha ne guzellikleri var buralarin yardimci olabilirim

      Sil
  2. ne kadar güzelmiş burası. Abanta 3-4 kere gittim sanırım ama burayı bilmiyordum hemen listeye ekliyim :))

    YanıtlaSil
  3. Ya fiyatlar, servis.
    Şöminelere bittim.

    Meraklı anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  4. Servis hızlıydı sorun yok.Fiyatlar konusunda misafir olduğumuz için bir yorum yapamayacağım.

    YanıtlaSil
  5. Onumuzdeki gunlerde iki gece konaklamayi dusunuyorum ama fiyatlar civar tesislere gore cok fazla. Abant Golu yanindaki Buyuk Abant Oteli ile ayni.
    2012 Ocak icin gecelik aldigim fiyat 250 TL ve 300 TL arasinda degisiyor.

    YanıtlaSil
  6. Ocak 2013 icin gecelik 250-300 TL fiyat aldim ancak civar tesislere gore fiyatlari epey pahali. Abant Milli Parki gol kenarindaki Buyuk Abant Oteli ile fiyatlari ayni. Konsept farkli ve cok guzel ama yine de cok pahali geldi. Ikame olarak Sapanca' daki "Villa Sapanca" yi siddetle oneririm.

    YanıtlaSil