16 Ekim 2012 Salı

Karadeniz Turu -4 Rize Ayder ve Zilkale

Rize... Yeşilin en koyu tonlarını gördüğümüz Karadeniz'in adı küçük kendisi kocaman hisler veren şehri.
Çamlıhemşin'de ilk durağımız kırmızı benekli alabalığın tadına bakacağımız, rafting yapmak isteyenler ve Zilkale'ye çıkmak isteyenlerin oradan iki guruba ayrılacağı dere kenarı tesisimiz oldu.Alabalıklar muhlamalar yendi.Horonlar vuruldu.







Ben ruhen raftinge kendimi hazır hissetmediğimden Zilkale'ye gitmeyi tercih ettim.Gidip içinde dolandığım ve o yüksekten Fırtına Vadisini izlediğimde ne iyi yapmışım dedim hemde.

Akşam Ayder'e yola koyulduk.Ayder bildiğimiz manada konaklanılan bir yayla değil,yaylalara çıkışta bir son durakmış.Taa 1987 yılında Turizm Bölgesi ilan edilmiş.Bir kaplıca kompleksine de sahip turistik yaylamızda artık bu kadarı fazla denecek sayıda konaklama tesisi var.Artık binalar birbirine bakar olmuş.
Fotoğraf çekerken bazı otellerin yakınında dolandığımda çevrelerinin Türk usulü bakımsız olduğu, kullanılmayan eşyalarla görsel kirlilik oluşturması hiç hoşuma gitmedi. Biz neden böyleyiz???





Ayder'e akşam saatlerinde varmamız nedeniyle fazla dolaşamadım.Herşeye rağmen güzeldi cazibeliydi.Gelmeli ,sindire sindire birkaç gün geçirilmeliydi.Olamadı...
Yine geleceğim sözz...


3 yorum:

  1. Amasya'dan öteye henüz gecmedim ama doğu karadenizi cok merak ediyorum

    YanıtlaSil
  2. Geziniz, anlatımınız çok hoş :) Benim de blogum var: http://missinem.blogspot.com/, hediye çekilişim de devam ediyor ...

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Harika kareler gercekten gidip gormek lzm

    http://trendydolap.blogspot.com/

    YanıtlaSil