7 Mayıs 2012 Pazartesi

Karaaslan Alabalık Tesisleri-Yuvacık


Kocaelinin serinleme noktası Yuvacık.Yükselerek çıkan yemyeşil manzaralı yolları ,baraj gölü , devamında serin dereleri ile her haftasonu ziyaretçi akınına uğrar.Civarda bir çok kez yürüyüş yapmama rağmen hiç bir yerde alabalık yemeye gitmemiştim. Bahar geldi haydi doğaya mantığıyla kendimizi dışarı attığımızda(ki ben aslına Sapanca'nın yemyeşil bir köyündeyim ama olsun hava değişimi iyi gelir :) kendimizi Yuvacık yollarında bulduk.
Kardeşimin daha önce tecrübe ettiği Karaaslan Alabalık istikametimiz. Döne dolaşa çıkarken,baraj gölü ve etrafında piknikçileri seyrediyoruz.Kıyı köşe mnagal keyfi yapanlarla dolu.

Servetiye Köyüne doğru bayağı bir çıkıyoruz.Birkaç mekanı geçtikten sonra nihayet istediğimiz yere vardık.Yıllardır bu işi yaptıkları belli olan,kazandığını işine yatırmış birilerine ait olduğu belli olan bir yer.
Gürüldeyerek akan suyun kenarında üzerine,yazın en sıcağında bile serinlik vaadeden köşeler yaratılmış.
Sığ kısımlarda suyun içinde dolaşmak ta mümkün,etrafında dolanmak ta.

Servis umduğumdan çok daha hızlıydı.Demek ki istendi mi oluyor.Alabalıklar,mıhlama,mantar o kadar çabuk geldi ki şaştım bu hıza,hem de o kadar kalabalıkken. Açtık, hemen toplandık masa başına.Yemekler gayet güzel hazırlanmış.Köy ekmeği,fasülye kavurması hımm başarılı.

Yemeğin  hemen ardından çaydanlık,demlik ateşe konup masaya getirildi.Hiç birşeyi söylemeye bile gerek kalmıyor :)



Yedik içtik yine dolaşıp,fotoğraflar çekindik.Hesap ta çok makul geldi.Mutlu mesut ve doymuş olarak bu serin köşeden kendi serin köşemize Sapanca'ya yola çıktık.






Tesisin sitesine girip baktığımda neden bu kadar memnun kaldığımı anladım.Yuvacık'ta bu işe ilk başlayan tesis sahibinin ,işine aşkla sahip çıkıp geliştirmesi sayesinde,müşteri memnuniyeti yüksek  oluyor demek ki.Tavsiye edebileceğim bir yer haline böylece gelmiş.Gidecek arkadaşlara şimdiden afiyetler olsun...

1 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor. Bir an orada olmayı diledim :) Kocaeli'deyim ama pek fırsat olmuyor gezmeye. Gidilecekler listeme ekliyorum :)

    YanıtlaSil