11 Ocak 2011 Salı

Horus Paradise Luxury Resort Hotel

Uzun süredir düşündüğüm projeme bloğumda hayat vermeye karar verdim.
Gezmeyi,tatili seven biri olarak fırsat buldukça memleketimin güzel köşelerine kaçmayı bir görev biliyorum.Hele deniz benim için yazları vazgeçilmez oluyor.denizine girilmeyen ,sahili bile birkaç senedir düzenlenmiş bir şehrin çocuğu olarak deniz ile aşkımız plotoniktir çoğu zaman.Ne zaman ki yaz gelir en güzelinden tatil hayalleri kurulmaya başlanır o zaman bu aşk gerçeğe dönüşür.
Tatilimi planlarken eğer keyif tatili olacaksa fiyatı makul,temizliği,yemeği,plajı iyi otel arayışına girerim.İnternetten yaptığım araştırmalar daha çok buralarda konaklayanların görüşleri bağlamında önemlidir benim için.Ülkemizin internet kaynakları, bazı şikayet siteleri dışında arada sırada kaldıkları yerler hakkında bilgi veren bloggerlar ile sınırlı ne yazık ki.
Ben de bu arayışlar içinde, kendi tecrübelerimle tatilini iyi planlamak isteyen tatilciler için naçizane bilgilerimi paylaşmak istedim.

Horus Paradise Luxury Resort Hotel 2010

İlk paylaşacağım tatil Side tatili otel ise Horus Paradise Luxury Resort.
Side'ye gidenler bilir.Antik kent girişiyle kendine has bir güzelliği olan bir beldemizdir.
Side'nin her iki tarafı da uzun sahillerle çevrili.Otelimiz Side'ye girerken Kumköy mevkisindeydi.


Uzaklığı Sideye yaklaşık 1 Km kadar var.Beş yıldızlı HD çalşan bir otel.
Biz Jolly Tur aracılığı ile gittik.Öncelikle satmaya çalıştıkları bir otel olduğunu söyleyebilirim.
Aklımızda hiç yokken gittiğimize göre :)
Otel 80.000 m2 alan üzerine kuruluymuş.1014 oda bunların yarıdan çoğu club odası.


Club binaları yukarıda görüldüğü gibi.Büyük ve uzun süre emek verilerek oluşturulmuş bir bahçe içinde,orta kısmında da küçük havuz var.Havuz aktiviteleri burada gerçekleştiriliyor. Bir de sahile bakan binalar var ki bunları çok beğendik.odandan çıkıp bi koşu kendini denize atabilirsin,çok hoş.

İşte yukarıda görülen binalar önü olduğu gibi plaj.Yan tarafında öğlen yemeklerinin yendiği snack bar var.Öğlenleri tavuk döner ve bir çeşit, taze yapılan hamur işi ile karakteristik! Anlayacağınız bunlar için kuyruğa girmek gerekiyor :)

Biz otel odasında kaldık.Otel odaları 2008 de otelin el değiştirip Horus Paradise olmasıyla yenilenmiş.Adından anlaşılacağı gibi Mısır temalı süslemeleriyle öne çıkan bir otel halini almış.Yalnız dikkatinizi çekmek istediğim konu yerli turiste ön tarafa bakan ya da ön cepheye yakın odaları vermiyorlar.Acenteler daha uygun olan arka odaları aldıklarından durum böyleymiş.



Banyo ile oda arasında istenildiğinde jaluzisi açılan bir pencere mevcut.Bakın soldan görünüyor.
Odalarını beğendim.Süitler dışında hepsi yan cephelere bakıyor.Ferah temiz,yeni.Yerde halı sevmiyorum diyenlere göre laminant döşemeli.Balkonu geniş.


Otelin genel kullanım alanları baya geniş hatta diyebilirim ki yeterince değerlendirilemiyor bu alanlar.Özellikle yemek için ayrılmış yer açık-kapalı bayağı büyük.Daha güzel olabilirdi diye düşünüyorum.Yemek sunumu göz doyurucu değil.Yemekler de vasattı. Ekonomik bir beş yıldızlı olduğunu hesaba katarsak tabii ki normal geliyor bu durum.En çok Türk alakarttaki kebapları sevdik,layığıyla yapılmıştı.Kahvaltı daha güzel olabilirdi, her gün aynı şeyler sıkıyor ve bakıyorsunuz evdeki kahvaltıyı özlemiş buluyorsunuz kendinizi.

Otelin ana havuzu büyük.Gerçekten büyük :) Bir kenarında da kaydıraklar mevcut ve bu kısım her daim kalabalık.Havuzun yarısı kadarı 1.40 cm kalan kısmı 1.60 ki derince havuz sevenleri biraz tatmin edebilir.Bu havuzun üst kısmında 2 kat daha havuz var.Bunlar ana havuza göre ufak kalıyorlar.



Bunlarla beraber club binalarındaki havuzu da sayarsak otelin dört tane havuzu var,her tercihe göre seçenekler düşünülmüş.Biz havuza ayırdığımız vaktimizin tamamını büyük havuzda geçirdik.

Sahilden bahsetmek istiyorum biraz da.Side'nin Kumköy'e doğru uzanan sahilinin hemen hemen başlarında kalıyor otel.Sahil kumluk.Deniz dalgalı ve biraz bulanık.Otelin iskelesi yok.Bu sahilde öyle belirgin bir iskele de yok aslında.Side'ye kadar giden bir yürüyüş yolu yapılmış geçen sene.Bu yol akşamları cıvıl cıvıl oluyor.Gayet doğru bir karar verilerek yapılmış.Biz de bir akşam yürüyerek Side merkeze gittik Dönüşümüz de tembellik yapıp minibüse bindik.Merkez güzel ama birbirine benzer demode ürünlerin satıldığı iç içe dükkanlar insanı boğuyor.Her yeri tarih kokan beldenin görüntüsünü bayağı bir bozuyor bu durum.

Sonuç olarak merkeze yakın ,yeşillik,büyük havuzu,kaydırakları olan bir otel düşünüyorsanız;hem beş yıldızlı hem de ekonomik olsun diyorsanız.Tercih edilebilecek bir otel.Yalnız Club odalarının durumu biraz daha kötü,onları da yenileyeceklermiş.Ama bahçe harika, çocuklar için ideal.
Sahili kumsal,denizi dalgalı,plajı geniş,manzarası güzel bunları da bir kenara not edin ;)

2 yorum:

  1. Öncelikle merhaba.. Biz de devam eden tatil kampanyaları dahilinde araştırmalar yapıyoruz. Deneyimlerinizi paylaşmanız çok güzel..

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, vakit buldukça ,toparlayabildikçe deneyimlerimi paylaşmaya çalışacağım.İnsan yaşadıkça öğreniyor nedir ne değildir değil mi ;)

    YanıtlaSil