1 Kasım 2016 Salı

Yine Bir Sonbaharda Kapadokya- Birinci Gün (Ekim 2016)



   Bu Kapadokya'ya üçüncü gelişim.Öyle görünüyor ki daha çok geleceğim ve her gelişimde de farklı bir yönünü göreceğim.Son gelişimden beri altı yıl geçmiş.Zaman çabuk akıp gidiyor bu kadar ara verince mesela daha gelişmiş bir Ürgüp gördüm ve altı yıl önceki sonbahara nazaran çok daha az turist ... Sokaklarda kalabalık,müze girişlerinde kuyruk yok,yerel halk bu senelik böyle iyimserliğinde ,fiyatlar nispeten düşük.

  Gece süren otobüs yolculuğundan sonra otelimize eşyalarımızı attık.Odalar teslim edilene kadar Göreme'yi gezelim bir yerlerde kahvaltı edelim dedik.Biz diyorum kardeşim ve 10 yaşındaki yeğenimizle birlikte yaptığımız bir kaçamaktı bu.Daha önce Ürgüp'te konakladığımız için Göreme'yi de merak ediyorduk.Bana daha doğal bir yerleşim yeri gibi geliyordu.

  Göreme için bu sabah gezmesi sonucu siz değerli okuyucularıma vermek istediğim ilk bilgi burada kahvaltı edecek bir mekan bulmak çok zor.Hiç dolanmayın, bedelini ödeyip kaldığınız otelde kahvaltı alın derim.Biz dışarıda kötü bir kahvaltı deneyimi yaşadık ve moralleri bozmadan Göreme'yi gezmeye başladık.OK kalınan otellerde kahvaltı var diye anlaşılan talep yok düşüncesiyle kahvaltı mekanı ve kalitesi yok gibiydi.
   Yüksele yüksele çıkan sokakları,sokak aralarında karşımıza çıkan peri bacaları ve seyir teraslı güzel otelleriyle Göreme'ye ısınmaya başlamıştık.Bir de manzaralı bir kafede kahvemizi içince keyfimiz iyice yerine geldi.Öğlen olunca odamıza yerleşmek için otelimize geri döndük.Ekonomik ve iyi yorumlar alan bir otel arayışım sonucu Elite Stone House adlı otelde karar kılmıştım. Kahvaltısı başarılı, yatakları,banyosu geniş(hatta banyo hamamlı idi) fakat çukurda kalan muhitiyle kötü manzaraya sahip(belediye tamirhanesi) bir taş otel.

  Otele yerleştikten sonra Göreme Açık Hava Müzesi'ne yirmi dakikalık bir yürüyüş mesafesinde olduğumuzu öğrendik ve yola koyulduk.Araçla gelmeyenler için bu keyifli yürüyüşü tavsiye ediyorum.Giderken at çiftlikleri ve kaya oluşumlarını izleyerek,dönerken müze dışındaki yol boyu uzanan peri bacalarının aralarından dolanarak harika bir gün geçirdik.İşte bu müze dışı gezi mahali, turla geldiğinizde yapamayacağınız bir deneyim.Bayılacaksınız.






  Akşam yorgun ama mutlu otelimize gelip,hazırlanıp bir şeyler yemeye dışarı çıktık.Vee ikinci tüyo geliyor bu bölgede et yemekleri baştan savma yapılıyor.Az biraz pişirilip önünüze konan testi kebaplarına,damarlı etlerle yapılan kiremitte et yemeklerine hazır olun ya da uzak durun.Yemek mevzu evet sıkıntılı.
Yine de ortam güzel Kapadokya güzel ve ilk günümüz bitti.Yarın belli bir planımız yok,bakalım bu büyülü coğrafyada bizleri neler bekliyor...