26 Mart 2012 Pazartesi

Tiyatro Oyunu Fotoğraflamak

Çok hoşuma gittiğini farkettim.Sahnelenen oyunun ışıklandırılması,kişilere dramatik bir görünüm kazandırıyor.Fotoğraflara uzun uzun bakılası bir his veriyor.Oyunu seyrederken adeta ben de fotoromanını hazırladım.Bu konuda çalışmalara, birikim yapmaya devam edeceğim.
Fotoğraflar Muradımı Alamadım Köyü adlı oyundan.







 Oyuncuların selamı

24 Mart 2012 Cumartesi

Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi Ve Botanik Parkı






Ufaklıkların hayvanları görüp tanıması için bugün hayvanat bahçesi ziyareti yaptık.Minik yeğenim hayvanları çok düşkün.Küçüklüğünden beri  bizim köyde onlarla haşır neşir olmasının da etkisi büyük tabii.Korkusu olmadığı gibi böcekleri bile sevgi ve ilgi ile takip eder.
İzmit'ten bir saat kadar süren bir yolculukla Darıca'ya ulaştık.Elimize parkın krokilerini alarak başladık gezmeye.Bir çok hayvanın adını ben bile bilmiyodum.Küçükler ise merakla bir o yana bir bu yana koşturup durdular.
Özellikle büyük kedilerin kafes arkasında olması içimizi burktu.En keyfi yerinde çiftlik hayvanları görünüyordu.


Biz büyüklerin içi burkulsa da 200 ün üzerinde hayvan 250 nin üzerinde botanik bitki türü barındıran park çocukların ilgisini bayağı bir çekiyor.

Arslan kafesinin karşısındaki açık alanda sereserpe yatan kedi ise bir ironi sergiliyordu.




21 Mart 2012 Çarşamba

Blogculara Özel Sözlük

Fikir hoşuma gitti hemen koşup kayıt oldum.Hızımı alamadım moderatörlüğe talip oldum.Blogcuların sözlüğü neden olmasın değil mi? Ben de sözlüğe yazar olayım diyorsanız buyurun buradan geçin

20 Mart 2012 Salı

ANADOLU KAVAĞI YÜRÜYÜŞÜ




Kış boyunca gerek bloğumu gerekse yürüyüşleri ihmal etmiştim.Bahar geldi ya, doğa gibi, bir canlılık geldi nihayetinde bana da. Bir bahar yürüyüşü yapmanın, yürüyüş ile ilgili görselleri  içeren blog yazısı yazmanın, kendimi canlandırmanın vakti geldi artık.


Yürüyüş grubu:İZDOGE(İzmit Doğa Gezginleri)

 İzmit'ten sabah saatlerinde yola koyulduk,Gebze Tuzla ora bu  derken devasa villa sitelerinin arasından bakına bakına Beykoz taraflarından başlangıç noktamıza iki saat içinde vardık.Yürüyüşümüz Ali Bahadır Köyü'nden başladı.Dağ-tepe,patika yollardan kimi zaman küçük köylerin içinden geçerekten;şu tepeyi geçince deniz yok bu değil bi sonrakinden sonra deniz diye diye 14 Km yi devirdik.Yoros Kalesi idi ilk durağımız.Kaleye yaklaştıkça Karadeniz kendini göstermeye başladı.Eller de denklanşöre basmaya tabii.



Yoros Kalesi
Kale maalesef kapalıydı.Be kardeşim millet Pazar günü akın ediyor yöreye nedir bu memur zihniyeti düşünceleri ile kale boyunca inen patikadan seyirterek,Kavağın üst mahallerine,oradan da merkezine salındık.


 Waffle yemesem olmadı
Benim ikinci gelişimdi buraya .Gerçekten de sevimli bir beldemiz.Ama minicik merkezine, İstanbul'dan gelen akın akın araçları almaları akıl alacak cinsten değil.O kadar aracın duracağı yer zalten yok,bir de girişindeki kuyruğu görseniz.İstanbul'a bomba atıldı millet kaçacak yer arıyor sanabilirsiniz.Bence  merkez acilen hafta sonları trafiğe kapatılmalı.

Dönüş yolculuğundan önce bir balık molası verdik tabii.Kalabalıkta sahilde bir kaç masa işgal edildi balıklar midyeler kalamarlar söylendi.Kalabalıktan ve zaman darlığından yeterince fotoğraf çekemesem de  bu ılık günde o kadar yürümenin üstüne,Kavak 'ta olmak deniz havasını bir de buradan solumak güzeldi.


Güzergah güzel zor değil,keyifli.

6 Mart 2012 Salı

Gülcan Altan

İstanbul’un en güzel semtlerinden birinde, Samatya’da Çerkes bir ailenin en küçük kızı olarak doğdu. Kökleri Kuzey Kafkasya’dan Türkiye’ye gelen Çerkeslerin Şapsığ boyundandır. İlkokul 2. sınıfta öğretmeninin desteği ile amatör olarak müzik çalışmalarına başladı. Orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Liseden sonra Turizm ve Otelcilik eğitimi aldı.Daha sonra Trakya Üniversitesi’nde İşletme Eğitimine başladı.İlk üniversite yıllarında profesyonel olarak şarkı söylemeye başladı.Birçok orkestrada solist olarak çalıştı. Kendi grubuyla müzik yaptı. Çeşitli sanatçılara vokal ile eşlik etti. Güher Güney’den şan dersleri aldı. 2001 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı'na derece ile girdi. 2005 yılında birincilik derecesi ile mezun oldu. Eti Sanat Evi’nde şan dersleri verdi. Yeditepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde master programını tamamladı. Şu anda etnik müzik ve dünya müzikleri ile ilgili araştırma ve çalışmaları devam ediyor.


Kendi sitesinde bu şekilde tanıtılmış Gülcan Altan.
Bir Çerkes kızı olan Gülcan Altan 4 Mart'ta İzmit'te Kocaeli Dostluk Klübü'nün çabasıyla bir konsere imza attı.
Biz de merakla izlemeye,dinlemeye gittik.Güçlü bir sese sahip olduğu yönünde arkadaşlarla hemfikir olduğumuz  Gülcan Altan , adeta bir dünya turu yaptırdı bizlere.Baskça mı istersiniz Portekizce mi İtalyanca mı.Tabii daha çok çerkes kökenli konukların yeraldığı konserde bir Adıgece bir de Abazaca şarkı seslendirmeyi de ihmal etmedi.Ben beğendim. Bir videosunu sizlerle paylaşmak istedim.İyi olan hakettiği yere gelmeli :)

Gülcan Altan Live